Duray: Végre elvált a szar a víztől

(Magyar Nemzet)
Az MSZP magára vette a kijelentést

Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának alelnöke a Magyar Rádióban kijelentette, hogy egyetlen eredménye volt a közös nyilatkozat nélkül lezárult Magyar Állandó Értekezletnek, ez pedig az, hogy a nemzetpolitikát illetően „végre elvált a szar a víztől”. Az MSZP visszautasította Duray szavait.

Duray Miklós a Magyar Rádió hétfőn elhangzott Határok nélkül című műsorában azt mondta, csak látszólag kudarc az, hogy nem született olyan nyilatkozat a Magyar Állandó Értekezleten, amelyet az összes résztvevő aláírt volna. „Viszont a nemzetpolitika szempontjából én végül is ezt a helyzetet egy sikeres helyzetnek tekintem, mert végre elvált a szar a víztől. És ez a nemzetpolitikában nagyon fontos” – mutatott rá Duray.

Vadai Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja, országgyűlési képviselő a szlovákiai magyar politikus szavaira reagálva úgy fogalmazott, hogy az MSZP elutasítja azt a megosztó politikát, amely magyart és magyart egymással szembeállít, és arra kéri az állampolgárokat, hogy december 5-én nem szavazatukkal ők is utasítsák el.

Megszakítás