Dávid Ibolya magatartása politikailag erkölcstelen

Sajtófigyelö

Forrás: • Pálovics-Szép (Hídlap)
Duray Miklós, az MKP ügyvezető alelnöke elmondta, hogy az elsõ fordulónak sok tanulsága van. Véleménye szerint a demokrácia jegyei közé nemcsak a négyévente megtartott választások, vagy a többpártrendszer tartozik, hanem a felelős döntés is, és ebben a tekintetben a választópolgárok arra a csoportosulásra tették le voksukat, akik csődbe vitték Magyarországot.

Duray szerint az esély továbbra is megvan a Fidesz végső győzelmére, de kérdéses, hogy azt mennyire tudják majd kihasználni. „Az MDF elnökének, Dávid Ibolyának a magatartása politikailag erkölcstelen. Az eddig diktált feltételei azt mutatják, hogy tudatosan arra törekszik, ne jöjjön létre a megegyezés. Egy öt százalékot elérõ párt vezetõje nem kívánhatja a miniszterelnöki posztot, ez politikailag éretlen feltételnek minősíthetõ. Dávid Ibolya úgy viselkedik, mint az ellenzék ellenzéke” – nyilatkozta lapunknak az ügyvezetõ alelnök. Duray a jelenlegi szlovák-magyar kapcsolatokról elmondta, hogy az elmúlt négy évben azok érzékelhetõen romlottak.

Gémesi György, az MDF elnökségi tagja úgy véli: a demokrata fórum teljes elzárkózása a Fidesztől más érdekeket szolgál, mint amit programjukban megfogalmaztak. A politikus szerint meg kell adni a lehetőséget az MDF-es jelölteknek arra, hogy helyben tárgyaljanak a másik jobboldali jelölttel. „Teljesen nyilvánvaló, hogy a párt vezetése Gyurcsány Ferencnek asszisztál.  Az MDF programja teljes mértékben ellentétes a balliberális elképzelésekkel, és ennek megvalósítására csak akkor van esély, ha az MDF kormányra kerül.” – mondta tegnap Gémesi egy rádiós beszélgetés során.

Dávid Ibolya eddigi döntéseivel kapcsolatban az Európai Néppárt is elégedetlenségét és értetlenségét fejezte ki. A két magyar párt egy frakcióban ül a nemzetközi jobboldali tömörülés uniós parlamenti padjaiban.

Megszakítás