Ismét feljelenti Duray Miklóst a Szlovák Nemzeti Párt

Forrás: Magyar Rádió
A feljelentést azzal indokolták, hogy a Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető alelnöke az egyik magyarországi rádióban kijelentette: a Szlovák Nemzeti Párt minden megnyilvánulása alapján fasiszta párt, amelynek vezetője, Ján Slota nemzetiségi gyűlöletet hirdet és fegyveres akciókra buzdít egy másik nemzet ellen.

Slota már többször feljelentette Duray Miklóst, egyik korábbi feljelentése kapcsán a rendőrség jelenleg is vizsgálatot folytat a szlovákiai magyar politikus ellen. Az ügyben megszólalt Eörsi Mátyás, az SZDSZ ügyvivője is. Közleményében leszögezte, hogy pártja Duray Miklós legtöbb elképzelését nem osztja, de a szabad demokraták határozottan elítélnek minden olyan hatósági fellépést, ami akadályozza a szabad véleménynyilvánítást.

A Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető alelnöke után nyomoz a szlovák rendőrség a magyarellenes kirohanásairól ismert Ján Slota egy koraábbi feljelentése nyomán.

Duray Miklós felháborítónak nevezte, hogy a pozsonyi rendőrök a párthoz küldött levélben arról kérdezték: milyen minőségében vett részt februárban, Budapesten a Duna Televízió és a Magyar Tudományos Akadémia autonómiáról szóló tudományos tanácskozásán, amelyen több uniós politikus is megjelent.

Duray Miklós hangsúlyozta: a rendőrségnek nincs joga az után nyomozni, hogy egy tudományos konferencián ki és mit adott elő. Ilyesmi utoljára a rendszerváltás előtt történhetett meg – tette hozzá a Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető alelnöke.

Megszakítás