A Gyurcsány-kormányt el kell mozdítani a hatalomból

Sajtófigyelő – Forrás: Hídlap

Duray Miklós, az MKP ügyvezetõ alelnöke szerint a választási végeredmény egyértelműen arról szól, hogy az ellenzék leváltotta a kormánypártokat. Véleménye szerint bár közjogilag nem népszavazás történt,  a számok az emberek határozott véleményét fejezik ki.

„Ez nem vonja maga után automatikusan a kormány leváltását, azonban az utóbbi hetek kiélezett politika helyzete és válsága szempontjából meghatározónak kell tekinteni a választás eredményét. Ha ennek nem lesz következménye rövid idõn belül, akkor olyan feszültség keletkezhet az országban, amikor a népakarat az alkotmányosság határán fog egyértelmûen megnyilvánulni. A Gyurcsány-kormányt egyértelmûen el kell mozdítani a hatalomból” – mondta lapunknak a felvidéki politikus.

Tőkés: A választók a hazugságot szankcionálták

Forrás: hirTV
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke a köztársasági elnök beszédére reagálva kijelentette: a magyar parlamentben több a becsületes, mint a pártfüggő ember, ezért nagy esély van arra, hogy a kormány élén és annak összetételében változás történjék.
A református püspök hangoztatta: az önkormányzati választásokon a szavazók a hazugságot szankcionálták, de véleménye szerint nem eléggé jelentős mértékben.

Megszakítás