A Fair Play Szövetség jogásza szerint az SNS hiába vár pénzt Duray Miklóstól

Forrás: Felvidék Ma.

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) tízmillió korona „fájdalomdíjat” akar Duray Miklóstól, ám a Fair Play Szövetség ügyvédje szerint a nemzetiek hiába várnak a busás összegre. A Szlovák Nemzeti Párt azért perelte be Duray Miklóst, mert szerintük az ártott a párt „jó hírnevének”. Duray Miklós javasolta a nemzetieknek, hogy ne bírósági úton tisztázzak a nézeteiket (illetve nézetkülönbségeiket), ám erre nem talált partnert.  A SNS főleg Duraynak azon mondata miatt indított pert a Magyar Koalíció Pártja alelnöke ellen, melyben az áll: „a szlovák kormány harmada Slota pártjából áll, amely fasiszta.”

Anna Belousovová, a nemzeti párt elnöke szerint Duraynak most be kell bizonyítania, hogy a SNS fasiszta párt. A pénzt pártépítésre kívánják felhasználni.

Vladimí Pirošík, a Fair Play Szövetség ügyvédje szerint azonban a SNS hiába vár a pénzre. „Nézetem szerint ugyan ellentmondásos állításról van szó, ám az Alkotmány által garantált szólásszabadság keretei között,” – nyilatkozta a Plus jeden den napilapnak az ügyvéd.

Megszakítás