Első fokon ítéletet hozott a bíróság a SNS Duray Miklós ellen indított perében

Ma Pozsonyban első fokú ítéletet született a Szlovák Nemzeti Párt által Duray Miklós ellen kezdeményezett perben. A bírósági ítélet szerint a SNS-t megilleti a bocsánatkérés, a 10 milliós kártételre vonatkozó igényüket viszont túlzottnak találta a bíróság, azt 1 millió koronára mérsékelte. Az ítélet nem jogerős, az ítélet kézbesítését követően az ellen 15 napon belül fellebbezést nyújthat be bármelyik fél.

Duray Miklós személyesen is megjelent a bíróságon, míg a Szlovák Nemzeti Párt csak ügyvéddel képviseltette magát. Duray Miklós a Felvidék Ma hírportálnak nyilatkozva elmondta, nem lepődött meg, számított arra, hogy az első fokú ítélet elmarasztaló lesz vele szemben. Ugyanis Szlovákiában már több precedens volt hasonló ítélkezésre, de arra is, hogy a nemzetközi bíróság már a szlovákiaival ellenkező ítéletet hozott. Duray Miklós is kész arra, ha Szlovákiában ellene ítéleznek, akkor a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul jogorvoslátért.

A SNS egyébként még egy 2006-os Duray-interjú ürügyén indított polgárjogi bírósági eljárást Duray Miklós ellen, azt nehezményezve, hogy Duray az InfoRádióban fasisztának minősítette a pártjukat.

(Felvidék Ma)

Megszakítás