Az MKP sajtóközleménye Duray Miklós perével kapcsolatban

Véleménynyilvánításra mindenkinek joga van címmel ma közleményt adott ki az MKP sajtóosztálya: „Tekintettel arra, hogy Duray Miklós, az MKP elnökségének tagja fellebbezett az őt negatívan érintő bírósági határozattal szemben, az MKP vezetősége – véleményét Duray Miklóssal egyeztetve – nem fogalmaz meg testületi politikai véleményt a kérdésben… mivel nem szeretnénk ha akár Duray Miklóst, akár az MKP-t azzal vádolná meg bárki, hogy politikai töltetet akarunk adni az ügynek.

Csáky Pál, az MKP elnöke azonban hajlandó volt megfogalmazni saját és számos elnökségi tag magánvéleményét, amelyben kifogásaikat hangsúlyozzák a bíróság eljárásával kapcsolatosan. Szerencsétlennek tartják, hogy a bíróság egy ilyen kérdésben döntést hozott, s azt még inkább furcsállják, hogy a bíróság anyagi kártérítésre is akarja kötelezni Duray Miklóst.

Az MKP vezetői ugyanakkor felháborítónak tartják, hogy a Szlovák Nemzeti Párt – és néha a kormánytagok – részéről is sértő megjegyzések hangzanak el a Szlovákiában élő kisebbségek irányában.

Csáky Pál emlékeztetett arra, hogy múlt év szeptemberében maga is bíróságra adta Ján Slotát, az SNS elnökét. Az első tárgyalás a közeljövőben fog megvalósulni.”

Megszakítás