Rostás-Farkas György köszöntése

Febuár 28-án Duray Miklós is részt vett az Apáczai Kiadó színháztermében azon az ünnepségen, melyen Rostás-Farkas György író, költő, újságíró, műfordító 60. születésnapját ünnepelték.

Rostás-Farkas Györgynek a nyolcvanas évek végétől sorra jelennek meg művei, melyek közös vonása, hogy segítenek bepillantani a cigányság történetébe, gondolat és érzésvilágába. Alapító tagja volt a Cigány Világszövetségnek, több cigány érdekképviseletben vállalt tisztséget az elmúlt évtizedekben.

Rostás-Farkas György 60. születésnapján a családtagokon és barátokon túl számtalan közéleti személyiség – író, történész, művész, lelkész, egyetemi tanár – tette tiszteletét, köztük Lévai Anikó is. A Felvidékről köszöntötte őt  Duray Miklós és Pogány Erzsébet, a Szövetség a Közös Célokért irodahálózat igazgatónője.

Rostás-Farkas György levélben is megköszönte barátainak, hogy felköszöntötték életjubileuma alkalmából:

„Kedves Testvéreim, Barátaim!
Ezúton is köszönöm mindnyájatoknak azt a kedvességet és szívbéli szeretetet, mellyel 60. születésnapom alkalmából megtiszteltetek.
Jó tudni, hogy még él a barátság és a szeretetet, hogy ennyi év és ennyi “viszály” közben is meg tudtuk őrizni a hajdani lángot és emberséget, ami összetartott bennünket.
Kívánom mindannyiunknak, hogy ez így maradjon az idők végezetéig.
Testvéri szeretettel és baráti öleléssel kívánok erőt, egészséget és minden jót.
Te del Tumen o Sunto Del bax, zorr, sastyipe haj lungo trajo!

Rostás-Farkas György”

Forrás: Orbán Viktor honlapja

Megszakítás