Jókán az alapiskola tanulói meglepték Duray Miklóst

Óriási meglepetésben volt része Duray Miklósnak a Jókai Gregorovits Lipót Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola vendégeként. A tanulók Duray Csillagszilánk és tövistörek című mesekönyvéhez készítettek illusztrációkat, melyeket bekötve át is adtak a szerzőnek, amikor az egy „rendhagyó történelemóra” keretén belül találkozott az iskola diákjaival és pedagógusaival.

A jókai (Galántai járás) iskolában 2009. március 18-án, a délutáni órákban Duray Miklós láthatta, hogy az iskola falait a diákok megannyi rajza díszíti a magyar történelemből, majd az öröme csak fokozódott, mikor az író-olvasó találkozót szervező Katona Enikő tanítónő átnyújtotta neki az iskola tanulóinak ajándékát. „Ez mestermunka” – mondta Duray, mikor meghatódva átlapozta saját mesekönyvének legújabb változatát – a jókai alapiskola diákjainak illusztrációival.

A találkozó iránt nagy volt az érdeklődés. A mintegy 80 tanulóval két órán át beszélgetett Duray Miklós a mesekönyv születéséről, Cérna Géza kalandjairól, a szülőföld szeretetéről. A tanulók kérdések záporát zúdították reá, milyen volt a börtönben, mik és kik a kedvencei, mit vár az elnökválasztástól, milyen gyerekkori csínytevései voltak, de a politikai életre vonatkozóan is kérdezték őt.

Duray Miklós is hozott ajándékot, valamennyi diák hazavihette a Csillagszilánk és tövistörek mesekönyvet, miután dedikáltatták a kötetet a szerzővel. „Az olykor lehangoló politikai-társadalmi helyzetben valóságos derű volt a jókai iskolában töltött idő. Minden tiszteletem azoké a pedagógusoké, akiknek nagy részük van abban, hogy a diákok szeretik a szülőföldjüket, ismerik történelmünket és büszkén tekintenek magyar voltukra” – mondta Duray.

 

Oriskó Norbert (Duray Miklós parlamenti képviselői asszisztense)

Megszakítás