Útjára bocsátották az összmagyar diákválogatottat Dunaszerdahelyről Dél-Afrikába

Az Egri csillagok dunaszerdahelyi bemutatóján június 7-én adták át a Kárpát-medencei összmagyar diákválogatottnak azokat a sportfelszereléseket, amelyekben képviselik majd a magyar nemzetet a dél-afrikai világbajnokságon a 14 éves fiataloknak rendezett Nemzetek Kupáján.

Videó itt

„Itt vagyunk a felvidéki magyar sport fellegvárában, Dunaszerdahelyen, éljen a „B-közép”! Nagyszerű dolog, hogy most adhatjuk át ezeknek a rendkívül szívós fiatalembereknek ezt az apró csekély ajándékot… Külön örömmel tölt el bennünket, hogy a csapatban négyen Csallóközből vannak.”- fogalmazott Duray Miklós. Kű Lajos, a magyar válogatott és a Ferencváros egykori kiváló csatára, az 1972-ben olimpiai ezüstérmet szerzett magyar csapat tagja lelkes hangvételű beszédet intézett a közel tizenötezres tömeghez. Megköszönte Duray Miklósnak, Pázmány Péternek, Csáky Pálnak és Hájos Zoltánnak a segítséget, amelyet a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság érdekében tettek. Ugyancsak köszönetet mondott Beregszász város polgármesterének Gajdos Istvánnak, aki személyesen vett részt a dunaszerdahelyi eseményen és a kárpátaljai fiúkat is magával hozta. Az Aranycsapat Alapítvány elnöke úgy fogalmazott, hogy a sport terén megtették a magyar nemzet újraegyesítését, hittel, kultúrával és sporttal. Ugyancsak részt vett a mezek átadásán Várhidi Pál, kiváló labdarúgó, az egykori magyar válogatott tagja is. A dunaszerdahelyi eseményen részt vett a diákválogatott összes tagja, így teljes volt a csapat.

A Magyar Koalíció Pártja és az Esterházy János Polgári Társulás támogatta a csapatot, amely a fiatalok felszerelését szponzorálta. Ekelről: Kürti Dávid, Žibrita Péter, Filkó Mátyás
Nemesócsáról: Baksics Ákos került be a Kárpát-medencei diákválogatottba, amely a dél-afrikai világbajnokságon képviseli majd Magyarországot. Az összetartozás és újraegyesítése legszebb példája, hogy a Kárpát-medence és az anyaország fiataljai közösen egy csapatban alkotják a magyar válogatott tagjait. Ehhez hasonló kezdeményezésre még nem volt példa.

Június 29-én indulnak repülővel a dél-afrikai helyszínre, ahol részt vesznek majd a Nemzetek Kupáján. Tizenkét játékost visznek magukkal, akik a magyar diákválogatottat képviselik majd a 14 évesek focikupáján. A csapat edzője a kárpátaljai Fejes Tibor lesz majd. A Nemzetek Kupáján Riversdaleban megrendezett tornán vesznek majd részt a kárpát-medencei fiatalok, akik két hétig vendégeskednek majd a dél-afrikai VB helyszínén.

Igaz a felnőtt magyar válogatott nem vesz részt a világbajnokságon, de mégis lesz magyar résztvevője az ifiknek rendezett világbajnokságon, így mi is szurkolhatunk a magyar fiataloknak, akik az egész nemzetet képviselik!

Felvidék Ma

Megszakítás