Befejezte működését az MKP Stratégiai Tanácsa – Duray Miklós az MKP 10. kongresszusán

Az MKP 2010. július 10-én tartott rendkívüli kongresszusa a szakmai tanácsok közül csupán a stratégiai tanácsot szüntette teljesen meg, más tanácsok esetében csak összevonásról volt szó – így csökkent a szakmai alelnökök száma. Duray Miklós – aki nem élt az MKP új országos elnökségébe szóló jelölés lehetőségével – kongresszusi felszólalásában leszögezte, a stratégiai tanács a rá bízott munkát elvégezte, több mint száz itthoni és külföldi szakember bevonásával a stratégiai dokumentumokat kidolgozta.

 

Az MKP 2010. július 10-én tartott rendkívüli kongresszusa a szakmai tanácsok közül csupán a stratégiai tanácsot szüntette teljesen meg, más tanácsok esetében csak összevonásról volt szó – így csökkent a szakmai alelnökök száma. Duray Miklós – aki nem élt az MKP új országos elnökségébe szóló jelölés lehetőségével – kongresszusi felszólalásában leszögezte, a stratégiai tanács a rá bízott munkát elvégezte, több mint száz itthoni és külföldi szakember bevonásával a stratégiai dokumentumokat kidolgozta – ám ezek az MKP országos elnökségében nem kerültek megvitatásra, a párt programjába sem épülte be.Az MKP stratégiai programjának alapvetése a Magyar Nemzetstratégia második kötetében megjelent (olyan szerzők írásai mellett, mint Vértesaljai László jezsuita szerzetes, Lóránt Károly közgazdász, Hetesi Zsolt fizikus, Czakó Gábor író, Dr. Cservák Csaba ügyvéd, Bogár László közgazdász), ezen túl a Felvidék Ma portálon és Duray Miklós honlapján voltak elérhetők. Az egykori MKP Stratégiai Tanácsának műhelyvezető közül Ladányi Lajos (a szórványokkal foglalkozó csoportot vezette) ismét megpályázta az országos elnökségi tisztséget – és a stratégiai tanács működése irányában is jelzésértékű lehet: sikerrel.

„Az MKP 12 éves létezése folyamán három tisztségem volt, először a párt tiszteletbeli elnöke voltam, majd ügyvezető alelnöke, legutóbb pedig a stratégiai alelnöke. Bugár Béla elnöki tisztségének idején az volt a jellemző, ha bármit is javasoltam az elnökségben, azt biztos, hogy elvetették. A 2007-ben felállt stratégiai tanács a mai napon befejezte működését. Köszönöm mindenkinek az együttműködést” – mondta Duray Miklós.

Forrás: www.duray.sk

Megszakítás