Kurzuskezdés a Nyugat-magyarországi Egyetemen – órabeosztás

Duray Miklós felvidéki politikus, közíró a 2010/2011-es tanévtől a soproni Nyugat-magyarországi Egyetemen tanít. A Közgazdaságtudományi Egyetem dékánja, Székely Csaba és Katona György, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja október 12-én az egyetem aulájában adták át ünnepélyesen Duray Miklósnak a felkérő levelet.

Ezen a napon ugyanis „Felvidék bemutatkozik” címmel egész napos program zajlott az egyetemen, amelyet a Soproni Regionális Tudományi Műhely és a felvidéki Szövetség a Közös Célokért szervezett. A rendezvény keretében Duray Miklós „bevezetés egy új tantárgyba” címmel megtartotta első előadását a Nyugat-magyarországi egyetemen, mintegy 250 hallgató érdeklődése mellett. (VIDEÓN ITT TEKINTHETŐ MEG)

Az egyetemi oktatás körülményeiről az egyeztetés természetesen már korábban, az előző szemeszter végén elkezdődött, és szeptemberben állapodtak meg abban, hogy Duray Miklós egyetemi kurzust tart az egyetemen, A magyar nemzet szétfejlődése a XX.században, és az új nemzetpolitikai elképzelések témakörben.

Duray kurzusa két részből áll. Az első rész keretében a Közgazdaságtudományi Karon nyilvános előadásokra kerül sor, amelyeken a kurzusra jelentkezetteken kívül bárki részt vehet. A másik rész keretében a Benedek Elek Pedagógiai Karon szemináriumok megtartására kerül sor a „Társadalmi tudományok” szak hallgatói számára. Duray Miklós a Kárpát-medence magyarságának társadalmi, politikai helyzetét, a Trianontól napjainkig tartó fejlődés irányvonalát szeretné közelebbről megvilágítani hallgatóinak.

A képen: Duray Miklós átveszi megbízólevelét az egyetem dékánjaitól

Duray Miklós kurzusának időrendi beosztása a 2010/11-es tanév őszi időszakában:

 

Nap óra Helyszín
Október 14., csütörtök 16-18 nyilvános előadás KTK
Október 15., péntek 10.15-11.45 szeminárium BPK
November 11., csütörtök 16 -18 nyilvános előadás KTK
November 12.,péntek 11-17 szeminárium BPK
December 2., csütörtök 16 – 18 nyilvános előadás KTK
December 3., péntek 10.15-11.45 szeminárium BPK

A helyszín rövidítései
KTK: Közgazdaságtudományi Kar, Sopron, Erzsébet u. 20
BPK: Benedek Elek Pedagógiai Kar, Sopron

Megszakítás