Az I. Magyar Világtalálkozón átadták a Világ Magyarságáért elismeréseket

A civil szervezetek rendezésében Balatonlellén zajló I Magyar Világtalálkozó ünnepélyes megnyitására július 1-én, pénteken délelőtt 10 órakor került sor.

A nyitóünnepségen adták át a Világtalálkozó Szervező Bizottsága és a Magyarságszolgálati Alapítvány által közösen alapított „A Világ Magyarságáért” okleveleket. Tízen részesültek ebben az életműdíjnak tekinthető elismerésben, közöttük Dr. Duray Miklós is, aki a Világtalálkozó nyitónapján két előadást tartott. A Magyarságismeret Szabadegyetem keretében „A haza bennünk épül vagy omlik” címmel, A Nagyarsághíd – Hungarikumok konferencián padig a magyar nemzeten belüli kapcsolatokról tartotta meg a konferencia nyitó előadását.

A Világtalálkozó szombaton ugyancsak gazdag műsorral várja a résztvevőket. Folytatódik a Magyarságismereti Szabadegyetem., valamint a vállalkozók fóruma a Hotel Lelle termeiben. A rendezvénysorozat vasárnap zárul.

Az elismerés emléktárgyát Józsa Judit erdélyi kerámiaművész készítette. Az Életfa keresztje jelképezi megmaradásunkat és összetartozásunkat szerte a nagyvilágban. A következő személyek kapták meg az elismerést:
Kenéz István, Balatonlelle polgármestere
Dr. Horváth János – amerikai magyar állampolgár, a magyar Országgyűlés korelnöke
Duray Miklós – felvidéki közíró
Papp Zsuzsanna – kanadai magyar filmrendező, író, a torontói Rákóczi Alapítvány elnöke
Dr. Koncz Gábor – a Magyar Kultúra Alapítvány igazgatója
Piller Éva – dél amerikai magyar közösségek vezetője
Dobai Sándor – főtisztelendő, a Benelux-államok főlelkésze
Nick Ferenc – a Magyar Kultúra Lovagja rend alapítója
Dr. Orbán István – a Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szövetség elnöke

Megszakítás