A III. Martosi Szabadegyetemen köszöntötték fel Duray Miklóst

dm704Hamarosan betölti 70. születésnapját Duray Miklós, felvidéki közíró, egyetemi docens. Ebből alkalomból a szabadegyetem szervezősége úgy gondolta, hogy a nagyrendezvényen köszönti fel az elismert politikust, aki kezdetektől fogva nagy szellemi támogatója és segítője mind a Via Novának, mind a felvidéki magyarságnak és fiatalságnak.

Duray Miklós vasárnap, július 12-én délután Jankovics Marcellel tartott előadást Szerelmes Kárpát-medence címmel. Az előadást követően lepte meg őt Gubík László, a Via Nova Ics elnöke és Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke köszöntőjével.

Gubík László egyenesen úgy fogalmazott, hogy három dolog nélkül biztosan nincsen Martosi Szabadegyetem. Kezdetektől és munkásságuk eleje óta hitet tettek Esterházy János szellemi örökségének ápolása mellett, ugyanígy viseltetnek Márai Sándor iránt is. „Nem túlzás e két óriás magaslatába emelni Duray Miklóst, aki egész életét a felvidéki közösség szolgálatába állította” – fogalmazott Gubík.

Berényi József csatlakozva fiatal kollégája szavaihoz szintén köszönetét és háláját fejezte ki, hogy írásos és szóbeli gondolataival táplálja a felvidéki magyarságot és mutatja számára az utat. Mindketten reményüket adtak hangot, hogy e tevékenységét még sokáig végezni fogja, és a jövőben is bizalommal támaszkodhatnak hatalmas tudására, tapasztalatára.

Forrás: tsák, Felvidék.ma

Megszakítás