Tőkés László válasza Duray Miklós nyilatkozatára

tokes_laszlo_520Még csak a 2014-es temesvári évfordulón szerzett oly örömet Duray Miklós, mint amilyen jóérzéssel töltött el kitüntetésem visszavonásával kapcsolatos, mostani állásfoglalása – olvasható Tőkés László március 24-i levelében, amelyben Duray Miklós nyilatkozatára reagált.

Duray Miklós március 22-én a Felvidék.Ma portálnak ezt nyilatkozta:

Tőkés László ügye nem csak összmagyar ügy, hanem a demokrácia iránt elkötelezett világé is, mély szolidaritásáról biztosítja erdélyi kollégáját. Johannis nevetségessé vált, hiszen Tőkés László kitüntetése, egy történelmi esemény kiváltójának szólt, ezen a tényen semmi nem változott, Tőkés László 1989 decemberi szerepe visszavonhatatlan. A kitüntetés elvétele olyan, mintha felülbírálta volna a történelmet. (…) Most is nyomós okunk van tiltakozásunkat kifejezni Tőkés László kitüntetésének visszavonása miatt, minden jó érzésű felvidéki magyarral együtt”.

Tőkés László reagálása Duray Miklós nyilatkozatára: „Még csak a 2014-es temesvári évfordulón szerzett oly örömet Duray Miklós, mint amilyen jóérzéssel töltött el kitüntetésem visszavonásával kapcsolatos, mostani állásfoglalása. Félreértés ne essék: nem a „dekorációról” van szó. Mondanom sem kell, hogy a jelenlegi romániai viszonyok között az érdemrend visszavonása épp oly „kitüntetésnek” számít, mint amikor adták. És ezen a ponton már nem is szerény személyemről, hanem Temesvárról, a „forradalomról” és az erdélyi magyarságról szól a történet…”

Forrás: felvidek.ma

Megszakítás