Elhunyt Duray Miklós – (az olvasó hozzászólhat…)

Mély megrendüléssel és fájdalommal tudatjuk, hogy 2022. december 30-án, életének 77. évében hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt Duray Miklós felvidéki magyar politikus, közíró, egyetemi tanár, Esterházy János óta a felvidéki magyar közösség és politikai élet legnagyobb formátumú, meghatározó alakja… (A Felvidék.ma hírportál tudósítása)

11 hozzászólás

  1. Oriskó Norbert

    Fájó szívvel búcsúzok nemzetünk kiválóságától.
    Most elfogytak a szavak, kedves Miklós, mindent köszönök!!
    Oriskó Norbert

  2. íFarkas Ferenc

    Bárhol élünk a világ tájain Magyarok az égen fénylő csillagként fog örökké ragyogni tetteivel bátorságával beírta magát a nemzetért küzdő nagyjaink közé . Köszönjük.!

  3. Kiváló magyar ember volt. Nyugodjék békében! Sok feladatot hagyott hátra az őt követő nemzedékeknek.

  4. Az igaz emberek felejthetetlen képviselője volt. Játékosan harcolt halálosan komoly ügyekért. Évtizedekig ott állt az első sorban. Addig, amíg ezt tiszta lélekkel tehette. Tiszta lélekkel ment el. Emléke kötelez.

  5. Récseyné Bottyán Mária

    Emléke örökké élni fog minden igaz felvidéki magyar szívében ! Hála és köszönet munkájáért és tevékenységéért, melyet magyar közösségünk megmaradása érdekében végzett, hosszú évtizedeken keresztül. Nehéz szívvel búcsúzunk Tőle🖤……..kapja meg a Jóistentől jól megérdemelt jutalmát, hűséges, megalkuvást nem ismerő, nemzetépitő munkájáért! NYUGODJÉK BÉKÉBEN!🖤🙏

  6. Megrendülve olvastuk barátunk és rendtársunk vitéz dr. Duray Miklós felvidéki politikus és közíró halálhírét.
    Duray Miklós a győri Országzászló emlékmű újra történő felállításában elkötelezett harcostársunk volt. A volt „NE-felejcs” Polgári Egyesület jó kapcsolatot épített ki vele. Ennek köszönhetően több sikeres előadást tartott az egyesület szervezésében Győrött, és a lerombolt Országzászló helyén tartott beszédével Ő is hozzájárult, hogy 2008-ban, eredeti helyén és eredeti formájában sikerült felavatnunk, s az avatási ünnepség egyik kiemel szónoka volt. A kapcsolatunk nem szakadt meg vele, mert az említett egyesület megszűnése után, a hivatalos kapcsolatot a Történelmi Vitézi Rend területi szervezete és a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület tartotta. A kétezrtízes években is többször meghívtuk, többi között Koltay Gábor: „A Szabadság ára” c. film győri díszbemutatójára, amely Duray életét dolgozta fel, és a Trianoni megemlékezésünkön is vállalt még beszédet. Felesége elvesztése után, már csak e-mailben és telefonon tartottuk a kapcsolatot.
    Emlékét megőrizzük. ” …köszönjük meg neki, hogy őrizte a lángot, hogy példa és kovász tudott lenni.” (Mádl Ferenc)
    Adjon az Úr örök nyugodalmat neki és az örök világosság fényeskedjen neki. Nyugodjon békében. Ámen.
    vitéz Fehér Imre és vitéz Fehérné Markó Kamilla

  7. Keller Pálné

    Elment egy igaz EMBER, aki nemzetéért küzdött. Isten adjon néki örök nyugodalmat és fogadja be országába!

  8. Páka Sándor

    „Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam.” 2.Timótheus 4:7

  9. Tökölyi Angéla

    Mély tisztelettel búcsúzok Duray Miklóstól. Iránytű volt és magyar közösségünk követendő harcosa! Köszönet mindenért! Szellemi hagyatéka által örökre közöttünk marad. Nyugodjon békében!
    „Nem élt belőle több és most sem él,
    s mint fán se nő egyforma két levél,
    a nagy időn se lesz… talán… hozzá hasonló.”
    /Kosztolányi Dezső/

  10. Polczer Ferenc!

    Legyünk minél többen! álljunk ki a felvidéki magyarokért!https://duray.sk/…/januar-17-en-vesznek-vegso-bucsut…/

Megszakítás